MFB KRÍZIS HITEL ÉS KRÍZIS PLUSZ

Minden bank egy helyen!

A Krízis hitelkonstrukció kidolgozásával az MFB célja, hogy a COVID-19 krízishelyzetből fakadó gazdasági hatásokat, veszteségeket csökkentse.

A Krízis hitel előnyei:

  • árazásával a válságkezelés kiemelkedően hatékony eszköze lehet a mikro- és kisvállalkozások között.
  • a vállalkozások kedvező max. 2,5%-os ügyfélkamat mellett vehetik fel a hitelt minimum 1 millió, maximum 150 millió forint összegben.

A hitelprogram célja továbbá, hogy az MFB Zrt által nyújtott refinanszírozási kölcsön felhasználásával az abban részt vevő pénzügyi vállalkozások olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat finanszírozzanak, amelyek finanszírozási igényét a kereskedelmi hitelintézetek valamely oknál fogva (pl. magasabb kockázati profil, alacsonyabb igényelt hitelösszeg) nem tudják kielégíteni, s ennek eredményeként egyáltalán nem- vagy lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthatnak hozzá a versenyképességük fenntartását-, folyamatos fejlődésük biztosítását szolgáló, illetve beruházásaikat finanszírozó külső forrásokhoz.

A finanszírozás típusai

  • Beruházási hitel
  • Forgóeszközhitel (működés finanszírozás lehetséges)
  • Beruházási hitelt és pénzügyi lízinget kiváltó hitel (Hitelkiváltó hitel)

Pénzügyi vállalkozás partnereinknél ügyfeleink számára elérhetővé tesszük ezen speciális finanszírozási konstrukció igénybevételét is.

Területi képviselők

Bosánszki Brigitta

területi képviselő, Budapest és Pest megye

Dr. Czakóné Kovács Ágota

Területi képviselő - Nyugat-Magyarország

Takács Attila

területi képviselő, Nyugat-Magyarország