Rólunk

Bemutatkozás

A Sprintinvest Befektetési és Tanácsadó Zrt. a Magyar Nemzeti Bank engedélyével működő független pénzügyi közvetítő – többes ügynök. Engedély száma H–EN–I 698/2014.

Társaságunk budapesti székhellyel rendelkezik, de tradicionálisan vidéki – főként dél- és nyugat-dunántúli – kis- és középvállalkozások finanszírozását segítette elő tevékenységével. Nagy tapasztalatot és komoly üzleti kapcsolatokat szereztünk Baranya-, Tolna és Somogy és Zala megyékben, de az utóbbi években Budapesten kifejtett aktivitásunk is egyre hangsúlyosabbá vált.

A vállalkozás tulajdonosa és vezérigazgatója Kálmán Zoltán. Közel tíz évet dolgozott banki területen, ennek jelentős részét fiókvezetőként, területi vezetőként a Nyugat-Dunántúlon.2012-től a Corrigia Zrt. résztulajdonosa, igazgatósági tagja volt, majd 2014.-ben megalapította a Refero Credit Zrt.-t, amely által 2021. szeptemberétől a Sprintinvest Zrt.tulajdonosává vált.

Tevékenységünk

Cégünk hitelközvetítés tekintetében korábban elsősorban a vállalati üzletágban ért el jelentős sikereket. Részt vettünk a Jeremie Program Új Széchenyi Hitel és Kombinált Mikrohitel alprogramjaiban, ahol a Sprintinvest Zrt. 2011 és 2017 között több milliárd forint hitelt közvetített a konstrukciót kezelő pénzügyi vállalkozások számára. Jelenleg a Magyar Fejlesztési Bank vállalkozás élénkítő kölcsöneinek értékesítésében vesz részt. Vállalkozói hitelezésben legnagyobb partnerünk a Corrigia Pénzügyi Szolgáltató Zrt., de sikeresen dolgozunk együtt több bankkal is.

Fogyasztói hitelezési tevékenységünket 2019. év elején indítottuk el, az első időszakban a banki partnerkör kiépítésére koncentráltunk, majd megkezdődött a hálózatépítés. Jelenleg már szinte az összes magyarországi kereskedelmi bank szerződött banki partnerei vagyunk. Hálózatunk folyamatosan bővül, immár több mint 20 közvetítői alvállalkozóval dolgozunk együtt. A lakossági üzletágban már az induló évben félmilliárdos hitelvolument közvetítettünk partnereink részére, mára a lakossági kihelyezések volumene jelentősen meghaladja a 3 milliárd forintot.

Független pénzügyi szolgáltatás-közvetítői tevékenységünkre vonatkozóan kibővített szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk az UNION Biztosítónál.

Társaságunk alapadatai

Székhely / Iroda 1072 Budapest, Dob utca 16. 6. lház. 3. em. 3.
Cégjegyzékszám 01 10 048980
Adószám 23054268-1-43